Loading Events

« All Events

3M Style Your Ride and Preferred Vehicle Color Change Training

September 21 - September 24

$2000.00

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Four (4) Day Training Class 
Dates: September 21-24, 2021
Hours: 8:00 am – 4:30 pm
Location: Wrap Envy Academy, 279 Robbins Lane, Syosset, New York 11791
Price: $2,000.00
Includes: All tools/materials necessary for instruction and practice will be provided during class.
Class Size: Six (6) students per class.

 

Day 1: 8:00 am – 4:30 pm Day 2: 8:00 am – 4:30 pm Day 3 : 8:00 am – 4:30 pm    Day 4 : 8:00 am – 4:30 pm   
Introductions
Classroom Instruction
3M Wrap Film Series 2080 and Knifeless Tape Basics
Essential Skills
Vehicle Accents
Racing Stripes
Partial Automotive Graphics Installation
Fundamental Stations
Squeegee Technique
Heating the Film
Identifying Shapes to the Vehicles
Practice Practice or Certification Testing

 

Lunch Provided by Wrap Envy Academy Lunch Provided by Wrap Envy Academy Lunch Provided by Wrap Envy Academy Lunch Provided by Wrap Envy Academy
Practice Door Jamb
Bumper
Classroom Instruction
Practice Practice or Certification Testing
Survey, Group Pictures, Wrap Up

This training is exclusively dedicated to installing 3M™ Wrap Film Series 2080 and using 3M™ Knifeless Tape so you have the skills needed to tap into the growing market of vehicle accents and color change.

Upon completion of two days of training, a test is optional. Installers who pass the test will receive the designation 3M™ Vehicle Color Change Preferred Installer and will be listed on the 3M Installer Locator.

Day 4 Testing Schedule: 8:00 am – 4:30 pm
Start End Duration Station Activity
8:00 am 9:00 am 60 mins. Testing Station 1 Racing Stripe
9:00 am 10:00 am 60 mins. Testing Station 2 Door Jambs
10:00 am 11:30 am 90 mins. Testing Station 3 A-Pillar
11:30 am 12:00 pm 30 mins. Testing Station 4 Mirror
12:00 pm 1:00 pm 60 mins. Classroom Lunch
1:00 pm 1:30 pm 30 mins. Written Test Written Test
1:30 pm 2:30 pm 60 mins. Testing Station 5 Bumper
2:30 pm 4:00 pm 90 mins. Extra Time Extra Time
4:00 pm 4:30 pm 30 mins. Classroom Survey, Group Pictures,
Wrap Up

Course dates have been tentatively confirmed subject to any COVID-19 required cancellations or rescheduling.  Class sizes will be limited. CDC recommended Guidelines will be followed.

Details

Start:
September 21
End:
September 24
Cost:
$2000.00
View Event Website

Organizer

Wrap Envy Academy
Phone:
(516) 395-4835
Email:
wrapenvyacademy@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Wrap Envy Academy
279 Robbins Lane
Syosset, 11791 United States
+ Google Map
Phone:
5163954835
View Venue Website